Bredband i världsklass

Vill du också ha bredband i världsklass i din by?

Rönnäs fjärdings byaråd bjuder in till ett stormöte då vi tillsammans fördjupar oss i hur vi kan göra för att påskynda fiberutbyggnaden till våra byar. Med oss har vi Coompanion och kommunen som berättar om den stöttning som finns, bl.a. från Länsstyrelsen, för oss som vill ha bredband i vår bygd.

Vi ses måndagen den 19 november 19:00 i Tibble bystuga, självklart bjuds det på fika!

Coompanion arbetar just nu på uppdrag Länsstyrelsen med att stödja fiberutbyggnaden på landsbygden i Dalarna. De har tagit fram en handbok för fibernätsföreningar som bl. a. behandlar olika sätt att lägga upp ett arbete för att få bredband till sin bygd. Vi kommer att på mötet prata om allt från mobilisering av grannar för fler intresseanmälningar till Dala Energis stadsnät till bildande av fibernätsföreningar och hur man går till väga för att gör det.

Läs gärna på lite inför mötet genom att titta närmare på de länkar jag har samlat här. Berätta för dina grannar om mötet, gärna via Facebook eller genom att sätta upp en affisch, så att så många byar som möjligt blir representerade av bybor som aktivt vill verka för att påskynda fiberutbyggnaden i våra byar!

Delta gärna i diskussionerna som redan har börjat på Facebook eller dela med dig av dina tankar, frågor eller funderingar i kommentarsfältet nedan.

Till sist några tankar från en krönikör i Land Lantbruk från förra veckan:

Annonser